Bötfäll elsparkcyklister som inte sköter sig!

"Parkerade" elsparkcyklar i Eskilstuna.

"Parkerade" elsparkcyklar i Eskilstuna.

Foto: Madelene Hergils

Insändare2024-10-02 12:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag förstår inte hur dessa utövare av elsparkcyklar dagligen får ta alltmer i anspråk av vår närmiljö och då från oss andra samhällsmedborgare med sitt oansvariga beteende i offentlig miljö!

Detta med tanke på hur dessa elsparkcyklar i dag slängs/ställs och körs på!

Ett förslag är att sätta böter på dessa utövare av elsparkcyklar, precis som för bilar med mera, och med tanke på hur det ser ut i dag: mängder med slängda cyklar precis överallt, mitt på trottoaren, på cykelbanan, på torg, ja precis överallt! De är många gånger en stor fara för liv och lem!

Förmodligen skulle det ske en förändring när föraren av elsparkcykeln får en större bot för sitt oansvariga och nonchalanta beteende och då slipper vi förhoppningsvis också alla dessa cyklar slängda i vår närmiljö.

De flesta av dessa förare tror sig äga världen med sitt beteende och kör precis hur som helst!

Dagligen svischar dessa förbi, smygande med hög fart på enbart några centimeters avstånd och då mestadels bakifrån, såklart. Något som skrämmer livet ur både mig och många med mig helt oskyldiga medmänniskor. De tror sig tydligen äga världen med sitt oansvariga beteende. "Här kommer jag, flytta på dig!"

De bryr sig absolut inte ett dugg, absolut noll, och saknar respekt och hänsyn till andra människor!

Jag uppmanar ansvariga i kommunen och i riket i övrigt att få en ändring till stånd, att sätta böter för detta beteende, helst förbjuda dessa cyklar helt! 

Elsparkcyklarna och dess förare tar alltmer utrymme i vår offentliga miljö där vi andra samhällsmedborgare knappt vågar gå tryggt längre på trottoaren/gågatan/torget med mera utan att bli totalt vettskrämda och nästintill påkörda av dessa förare och deras leksaker!