Bra för ungdomar att tjäna egna pengar

Jag tycker att det ska bli lättare för 13-åringar och uppåt att få sommarjobb, skriver signaturen "Från en arbetsugen 13-åring".

Jag tycker att det ska bli lättare för 13-åringar och uppåt att få sommarjobb, skriver signaturen "Från en arbetsugen 13-åring".

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2022-10-13 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att det ska bli enklare för ungdomar mellan 13-15 år att få sommarjobb. Det är viktig att ungdomar lär sig tjänar sina egna pengar och kunna hantera sina pengar. Om man lär sig tjäna egna pengar tidigt så blir det enklare när man blir äldre.

För det första tycker jag att det är viktigt att ungdomar runt 13 år och uppåt får lära sig hantera sina egna pengar och då är att sommarjobba ett väldigt bra sätt att tjäna sina egna pengar.

För de andra tjatar många föräldrar på sina barn att de måste lära sig att tjäna sina egna pengar men det är väldigt svårt för ungdomar att tjäna sina egna pengar. Därför tycker jag det ska bli enklare för ungdomar från 13-15 år att få sommarjobb.

Arbetsförmedlingen säger att 13-åringar ska få sommarjobba. Men det ska vara enklare jobb som inte är farliga på något sätt.
Men det är fortfarande svårt för 13-åringar att få sommarjobb.  Gör så att det blir lättare för 13-åringarna och uppåt att få ett sommarjobb, så att det blir lättare för alla tonåringar i framtiden.