Brist på helhetsgrepp i Vilsta

Det har skett förbättringar i Vilsta med att slalombacken har höjts.En en ny lift har kommit på plats men vägen från ridhuset till spåret och parkeringen behöver åtgärdas.

Det har skett förbättringar i Vilsta med att slalombacken har höjts.En en ny lift har kommit på plats men vägen från ridhuset till spåret och parkeringen behöver åtgärdas.

Foto: Kjell Carlsson

Insändare2020-05-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en tid sedan kunde man i Eskilstuna Kuriren läsa om att kommunen skulle ta ett helhetsbegrepp över idrottsplatsen vid Ekängen. Man skulle bland annat bygga tak över uterinken och även andra förbättringar skulle göras.  Detta tackar vi givetvis för, önskvärt och behövligt.

Men varför har det inte skett något helhetsbegrepp vid Vilsta redan tidigare? Visst har det skett förbättringar även där, slalombacken har höjts, en ny lift har kommit på plats, konstsnöspåret med tillhörande snökanoner, allt detta är jättebra.

Men över till det dåliga, nämligen vägen från ridhuset till spåret och parkeringen där. Den är vid dålig väderlek näst intill omöjlig att åka på, stora vattenfyllda gropar är mer regel än undantag.

Jag skrev en insändare i Eskilstuna Kuriren om detta i mars 2016. Då även om de dåliga vinda och till stor del övervuxna cykelställen. Jag fick då till svar från Mattias Albers att en åtgärdsplan fanns och att allt skulle åtgärdas under våren men ha sade inte vilken vår. Det har nu gått fyra år sedan dess.

I februari 2019 påpekade jag åter problemen med vägen och parkeringen. Jag fick då till svar av Tony Kjäll att de var medvetna om problemen och att de fyllde igen groparna ibland flera gånger i månaden.

Det går aldrig att få någon ordning på vägproblemen när underlaget är så dåligt. Det enda möjliga är att lägga ett riktigt bärlager och att sedan lägga asfalt på väg och parkering, liknande den vid raststugan och hotellet.

Jag ser med spänning fram mot svar från ansvarig personal och om det i nuvarande finns någon åtgärdsplan för Vilsta.