Bygg bredare gator i stället för kulturhus

Skribenten vill se fler satsningar på utbyggd biltrafik i Eskilstuna.
Skribenten vill se fler satsningar på utbyggd biltrafik i Eskilstuna.

Insändare 21 februari 2023 08:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar från EK:s sajt på artikeln "Här är de mest trafikerade gatorna i Eskilstuna".

Typiskt Eskilstuna-politiker på kommunen: ”Ju mer du underlättar desto fler vill åka bil”. Inte undra på att stan dör ut, inte minst pga att människor med pengar flyr staden. Inte undra på att Västerås har kommit ikapp och spurtat ifrån Eskilstuna sett till invånare och har ett fungerande centrum. 

Fler filer för bilar på Nybron, detsamma med Hamngatan runt. Upprätta ett projekt angående en till tunnel under järnvägen mellan Gredbyvägen/Västeråsvägen för att kringgå getingmidjan vid Tullgatan. 

Bilar är för att stanna! Elbilar är vad samhällets transportsätt kommer att vara om 10-15 år. Det är väl inga fel med elbilar? Att cykla/gå är inte hållbart i ett samhälle där vädret svänger som i Sverige. 

Kollektivtrafiken är usel och pga av att ni inte bygger ut vägarna är hälften av bussarna sena i rusningstrafik. Inte minst pga de tidigare nämnda vägarna. 

Skapa en framtidsvision för staden. Istället för att bygga ett nytt kulturhus för någon miljard. Kulturhuset skapar inte mer tillgänglighet till centrum? 

Kan även tillägga att det är önskvärt med ytterligare en bro på Västerleden för fyrfilig trafik. Inte minst pga mopedbilar och epa-traktorer men även pga köer under rusningstrafik. Dessutom skulle ytterligare en bredare bro behövas på E20 (sträckan Hällby-Kvicksund). Dels för att möjliggöra ytterligare ett spår för tåget (Sala-Eskilstuna), dels för att öppna upp för trafiken på E20. Det är alldeles för lång sträcka med en fil. Inte minst vid Smedernas sammankomster.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa