Bygg farthinder på Strandgatan!

Skribenten vill se farthinder på den här sträckan av Strandgatan i Eskilstuna. Bland träden till höger ligger en av stans största lekplatser.

Skribenten vill se farthinder på den här sträckan av Strandgatan i Eskilstuna. Bland träden till höger ligger en av stans största lekplatser.

Foto: Henrik Holmberg

Insändare2024-06-25 20:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På Strandgatan, väster om Klosters kyrka, råder rena racertävlingen stundtals. Att en av stans största lekplatser ligger precis invid gatan tas ingen hänsyn till.

Det verkar vara en sport att se hur fort man kan komma upp i hastighet från Bolinder Munktell Hotell tills man måste bromsa vid rondellen vid kyrkan. Ibland verkar sporten gå i motsatt riktning, utan hänsyn till högerregeln!

Det vore önskvärt med farthinder på båda sidor, vid övergångsstället vid busshållplatsen nära Strandgatan 30, och likadant vid övergångsstället vid Vasbergsgatan.

Lämpligt med ett farthinder likadant som i korsningen mellan Västergatan och Västra Storgatan, eller som utanför Circle K på Västeråsvägen vid Tunavallen. Alltså ett farthinder som lokalbussen kan gränsla.

Det händer ofta att barn jagar varandra runt lekplatsen och i sin iver rusar ut på Strandgatan.

Måste det hända en olycka innan något görs?

undefined
Ett sånt här farthinder vore lämpligt, tycker skribenten. Bilden är från Västergatan i höjd med Västra Storgatan.
undefined
Skribenten vill se farthinder på den här sträckan av Strandgatan i Eskilstuna.