Bygget skapar kaos vid Rinmansparken – lär er köra bil!

Gredbyvägen har blivit farlig sedan bygget på Tullgatan/Kungsgatan inleddes, anser skribenten.

Gredbyvägen har blivit farlig sedan bygget på Tullgatan/Kungsgatan inleddes, anser skribenten.

Foto: Henrik Holmberg

Insändare2024-09-30 11:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är ack så nödvändigt att bygga en rondell vid gamla Billy Boys (korsningen Kungsgatan/Tullgatan i Eskilstuna, reds anm), och fullt förståeligt att gamla rör byts ut i samband med detta. Men vad som tar sådan tid är nog en gåta för de flesta.

Vi som bor i området, främst Rinmansparken, har fått nog. Att vi måste gå långa omvägar för att komma till centrum kan vi leva med, det tar inte mycket längre tid. Det är bilisterna som måste köra i området som skapar kaos för oss som bor här, driver oss till vansinne och är livsfarliga.

Bilisterna gör u-svängar när de märker att gator fortfarande är avstängda. På tvärgatorna längs Gredbyvägen är det enkelriktat, vilket få respekterar numera. Det är därtill 40 på hela Gredbyvägen, men många bilar kör betydligt snabbare än så.

Vi som bor här får ofta parkera bilen längs Gredbyvägen, vi är boende på andra sidan gatan från parkeringarna sett. Det finns inga övergångsställen utan endast passager där det tidigare fungerat smidigt att passera som både gångare och cyklist. Det är numera svårt, då personer som inte bor eller arbetar i området inte är medvetna om detta fenomen.

Snälla, måla upp övergångsställen vid dessa passager! Och för bövelen, sluta gena över våra innergårdar! De är bilfria och barn leker där.

Och om ni inte är kapabla till annan planering av er körning, krypkör åtminstone och kör inte i 50!

undefined
I korsningen Tullgatan/Kungsgatan i Eskilstuna byggs just nu en rondell.
undefined
Vägarbetet påverkar både Tullgatan och Kungsgatan, kring Rinmansparken.