Byt luddiga regler mot enkla förbud

Insändare 13 januari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har det snart gått två år sen det lilla coronaviruset kom till världen. Mycket har hänt inom sjukvården och läkemedelsindustrin, men lite i övrigt. I början var de flesta rädda, och följde myndigheternas flata rekommendationer. Vi pensionärer isolerades från släkt och vänner. Vi skulle inte ens handla själva.

På äldreboendet dog gamla och sjuka pga att personal och anhöriga smittade dem. Myndigheterna fattade inte att besöksförbud behövdes direkt. Personalen borde ha utbildats och arbetssätt ändrats.

Rekommendationerna fungerar inte ens på våra sjukhus. Alla patienter som läggs in testas för covid, men sen kan ovaccinerad personal och besökare vandra ut och in. Vad är det för logik i det? Sjukhusen borde redan från början infört krav på munskydd så fort man sätter sin fot innanför sjukhusdörrarna. Detsamma gäller i affärer, kollektivtrafiken osv.

Nu har vi en enorm smittspridning pga alla rekommendationer som folk inte bryr sig om. Luddiga regler som ingen orkar följa, istället för enkla förbud. Dom som drabbas i slutänden är de sköra sjuka och en slutkörd sjukvårdspersonal.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa