Dags att slå ihop IFK och United

Skribenten tycker det är dags att IFK Eskilstuna och Eskilstuna United gör gemensam sak.

Skribenten tycker det är dags att IFK Eskilstuna och Eskilstuna United gör gemensam sak.

Foto: Niklas Holm

Insändare2024-03-21 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den europeiska trenden inom elitfotboll är tydlig och klar. Dom stora klubbarna så som Manchester United, Real Madrid och så vidare satsar på både herr- och damfotboll under samma varumärke. Alltid tyvärr under herrvarumärket eftersom det levt längst och har en tyngd som damlagen ännu inte hunnit skapa sig.

Skälet är lätt att förstå ur ett varumärkesperspektiv. För den som investerar i klubben får en bredare målgrupp för varumärket, det vill säga ett högre return of investement på sponsringen. För klubben bygger man ett varumärke vilket gör det billigare på en mängd olika sätt.

Eskilstuna har under alla år präglats av ett revirtänk inom fotbollen. Försök har gjorts för att samordna och skapa förutsättningar för bättre (elit)fotboll. Alla dessa har på ett eller annat sätt misslyckats. Dags att tänka om och på ett modernt sätt!

Slå ihop Eskilstunas två genuina fotbollslag IFK Eskilstuna och Eskilstuna United, med långa traditioner i kommunen, och skapa ett varumärke av dessa under varumärket IFK.

All administration blir mer effektiv, kompetensen inom det sportsliga kan användas av både herr- och damorganisationerna och de kan lära av varandra och bättre utnyttja träningsmöjligheterna. Ett varumärke blir mer säljbart och tydligt för sponsorerna, och ger en starkare organisation som visar resultat och tål ekonomiska konjunktursvängningar bättre.

Är säker på att förslaget i vanlig ordning kommer mötas av jantelagen och den vanliga andan av revirtänk, men alla ni som tänker lite längre tror jag inser att förslaget inte är helt dumt!

Skriv en insändare du med

Våra insändare läses av många och vissa dagar kan en insändare vara bland de mest lästa artiklarna på hela sajten.

Klicka här för att skriva en egen insändare! Det är kostnadsfritt och den kan handla om vad som helst.