Dags att sluta dalta med unga brottslingar

Knivdramat i Munktell förra veckan har fått insändarskribenten att efterlysa hårdare tag mot unga våldsbrottslingar.

Knivdramat i Munktell förra veckan har fått insändarskribenten att efterlysa hårdare tag mot unga våldsbrottslingar.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-06-06 08:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Knivskärning mitt på ljusa dagen bland folk i Munktellområdet. Om inget görs snabbt och hårt så har vi snart rena rama Vilda västern här, till slut beväpnar sig vanligt folk! 

Det enda som hjälper är hårdare straff, längre och hårdare! Livstids straff redan från 15 år! Varför? Därför att det är dom mellan 15–18 år som står för dom flesta skjutningar, knivmisshandel med mera. Varför är det så? Därför att dom enbart får 1–3 år för ett mord! Det är absurt! 

Så vad göra: SIS-hemmen ska vara för ungdomar mellan 11–15 år! Från 15 år ska det vara fullt straff för 15-åringar som vuxen, men som kan sitta i fängelse som är anpassade för 15–18-åringar! Är det en 15-åring som skjutit ihjäl någon ska det vara livstid, sen ska hen föras över till vuxenfängelse vid fyllda 18 år och fullfölja straffet! 

Många säger att det inte hjälper med hårdare straff, jo det gör det, varför? Därför att när dom är inlåsta kan dom inte skada nån människa! Sveriges lagar och regler är för mesiga, inte anpassade för den tid vi lever i. Tyvärr har Sverige gått åt helvete sen år 2000 cirka! Vad gör ni, SD och regeringen? Ungdomar har alla möjligheter att bli nåt i Sverige, plugga och bli nåt! MEN väljer den kriminella vägen, med snabba pengar guldklocka, snygg bil med mera. Det är dax och sluta dalta!