Dags att sopa upp sanden och hissa flaggorna

Insändarskribenten har en rad synpunkter på hur kommunen sköter sig i Mariefred, bland annat gatsopning och offentliga toaletter.

Insändarskribenten har en rad synpunkter på hur kommunen sköter sig i Mariefred, bland annat gatsopning och offentliga toaletter.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-07-23 07:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har tidigare ondgjort mig över diverse underlåtenheter från kommunens sida i Mariefred så nu börjar jag med det positiva. Äntligen är träden på en av bollplanerna nersågade efter snart 10 år. Bravo! 

Årets sandsopning blev klar 13/7 när Båtsmansgränd fixades. Togs dock ur villfarelsen i dag när jag körde Tomtebovägen som inte ens är påbörjad 19/7. Torde vara ett ganska svårslaget resultat av kommunen. 

Flaggningen på torget skärptes upp efter senaste gnället. Höll tyvärr inte speciellt länge för nu har flaggstängerna gapat helt tomma i ett antal dagar. Varken Mariefredsflaggorna eller vimplar finns där och varför då? Efterlyste förra gången att göra någon eller några ansvariga för flaggningen men det tycks vara helt omöjligt. 

I det offentliga rummet sköter man inte flaggningen på detta vis. Det är inte kärnfysik precis. Om det inte på tjänstemannasidan finns kompetens så kanske det är dags för ansvarig nämnd att agera innan vi blir helt utskämda. Något att komma ihåg inför valet i höst? 

En sak till. Det verkar som att offentliga toaletterna stänger redan klockan 15 på helgerna. När det är flest människor i stan och klockan 18 på vardagar när det är som minst. Vet att det finns även i hamnen men förstår inte logiken. På macken är ibland kön längre till toan än till kassorna. 

Börjar med detta och återkommer med mer så småningom. Somriga hälsningar. 

PS Givetvis är det bara jag som tycker så här.