Därför förlorade Socialdemokraterna makten

Insändare 29 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är riksdagsvalet avklarat och medborgarna har sagt sitt. Som vanligt blev en del nöjda och en del missnöjda. Anledningen till det missnöje som uppstod är flera. Spiken i Socialdemokraternas kistan var nog när Hultkvist och Ygeman, bättre namn på honom är nog "Ynkeman". Det var ju han som själv blev sparkad från sin ministerpost där han utgjorde en säkerhetsrisk och att då strax före valet tillsammans med Hultkvist säger att SD är en säkerhetsrisk, måste vara otroligt korkat.

Vidare säger Magdalena Andersson att hon eftersom hon inte varit stadsminister i mer än nio månader kan hon inte ha något ansvar för det uppkomna läget. Att hon inte förstår att det är politiken som det är fel på är märkligt.

Under de åtta år Socialdemokraterna styrt tillsammans med sina ”kompisar” har de ”lyckats” med att inga myndigheter fungerar som tidigare. Givetvis ser medborgarna detta och vill ha en förändring. Inte ens riksdagsvalet fungerade som det var tänkt. Många varnade för långa köer där men ingen lyssnade.

Ett skräckexempel är polismyndigheten, den kanske viktigaste myndigheten av alla. Den har omorganiserats så att det nu är stora svårigheter att få kontakt med denna. Då säger Magdalena Andersson att det har aldrig funnits så många poliser som nu och att många är under utbildning. Hon säger inget om att många utbildningsplatser står tomma, trots betydligt sänkta krav. Bara detta är en stor katastrof.

Det råder arbetsbrist inom de flesta yrken. Folk flyr från sina yrken på grund av dåliga löner men kanske främst på grund av dåliga arbetsförhållanden. Cheferna lyssnar inte på sina medarbetare på ”golvet”. Att få upp det sjunkna skeppet Sverige till ytan blir inte lätt och kommer att ta lång tid.

Jag tycker att det är mycket märkligt att det är så många som kan se in i framtiden. Journalister och insändare skriver spaltmeter om hur dåligt det kommer att bli med ny regering. Hur vet dom det? Det vore mer ”klädsamt”om dom kom med kritik senare.

Man kan också fråga sig om vi har demokrati i Sverige när drygt 20 procent av rösterna inte har någon betydelse.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa