De gula rosorna i Strängnäs är borta

Insändare 22 januari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mycket är naturligtvis i görningen inför det stora jubileumsåret 2023. Hög tid för parkförvaltningen i Strängnäs att planera framåt. Att plantera på våren och gräva upp på hösten kan det verkligen vara ekonomiskt försvarbart? Borde ni inte satsa på perenner?

Vår Strängnäspoet Bo Setterlind myntade devisen "Strängnäs de gula rosornas stad", men var finns dessa rosor i dag? Inte en enda gul ros har nånsin synts i Bo Setterlindparken.

Den faktiska Strängnäsrosen är dessvärre i utdöende men ett av få exemplar finns på hörnet av Nicandergatan– Gyllenhielmsgatan, det tråkiga med den är dock att den blommar endast en gång i början av sommaren. Men det finns väl andra gula rosenbuskar man kan satsa på som förhoppningsvis blommar hela sommaren?

I Enköping finns flera så kallade "pocket parks" vilka alla är omgärdade av någon form av häck. Att vistas där betyder avskildhet en stund från den larmande trafiken runt omkring. Hur vore det att nere på Östra Strandvägen skapa något liknande där nu Bo Setterlindparken finns tillgänglig. Ser med förhoppning fram mot ett positivt svar från Strängnäs kommuns parkförvaltning.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa