Den eländiga sommartiden är tillbaka

Hur svårt kan det vara att besluta om permanent normaltid, det som alla så felaktigt kallar ”vintertid”?  undrar Jacob.

Hur svårt kan det vara att besluta om permanent normaltid, det som alla så felaktigt kallar ”vintertid”? undrar Jacob.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Insändare2022-03-28 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tydligen får vi aldrig slippa dessa förbaskade tidsomställningar. Alltid finns det någon fråga som är viktigare. Först kom flyktingkrisen, sen kom coronapandemin och nu, kriget i Ukraina. Varför kan inte den här världen få vara stabil ens i fem minuter? 

Det är med stor sorg jag har genomgått den här marshelgen med vetskapen att hade inte den där pandemin skett så hade vi sluppit hittepåtiden. Nu är frågan stendöd. Ingen verkar ens komma ihåg att vi var så nära att bli av med tidsomställningarna. 

Den enda tröst vi har är att Sverige hade naturligtvis vart dumma nog att upprepa ryssarnas misstag med att införa permanent sommartid. Då hade vi fått outhärdligt mörka vintermorgnar och i först fram åt nu börjat uppleva vårljus.

Hur svårt kan det vara att besluta om permanent normaltid, det som alla så felaktigt kallar ”vintertid”? Tänk vad skönt det skulle bli under jättevarma sommardagar om den svalkande skymningen kom en timme tidigare. Men det får vi aldrig uppleva för det finns alltid något världsproblem som är ”viktigare” för EU att ta itu med. 

Vi är dömda att kastas mellan tidszonerna för alltid. Jag är så trött på 2020-talet, decenniet där den ena krisen avlöser den andra! Åh nej, det är fortfarande bara 2022.