Den stolta fristaden – utan framtidshopp för barnen

"Pengar finns, det handlar om prioriteringar", skriver insändarskribenten M.F.

"Pengar finns, det handlar om prioriteringar", skriver insändarskribenten M.F.

Foto: Hasse Holmberg (TT)

Insändare2023-11-26 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i Eskilstuna-Kuriren att fler nedskärningar och försämringar väntar inom Eskilstunas förskolor. Vart tar pengarna vägen? Pengar finns, det handlar om prioriteringar!

Den här kommunen är en skamfläck för våra barn som går i Eskilstunas redan försämrade förskolor. Personal och pedagoger gör ett fantastiskt jobb dagligen trots återkommande sparande och nedskärningar. Vi ska väl ändå satsa på barnen genom att se till att deras pedagoger har bra handlingsutrymme och tid till att jobba och uppnå de mål som förskolan och läroplanen står för?

Behåll personalen och se till att få ökad personaltäthet i förskolan i takt med att antalet barn minskar. Man har redan varslat och förflyttat personal och den rockaden märks minst sagt på mina barns förskola. Mer ihopslagna barngrupper och mindre personal.

För mig är det fullkomligt absurt att skolchefen häver ur sig att ett nytt varsel kan vara på gång. Utvecklingen med minskat antal barn ser dessutom ut att vända redan 2027. Det kommer bli en långt mycket dyrare verksamhet att starta upp då.

Men som vanligt finns det inget framtidsstänk längre än till nästa budgetsammanträde. Har dom politiker och tjänstemän som hämtar och lämnar sina barn dagligen på förskolan dragit ner mössan över ögonen? Hur kan man spela ett så högt spel med en verksamhet som mer än någonsin är en av samhällets viktigaste?

Ni borde skämmas varenda en av er beslutsfattare som röstar för och igenom sådana här förslag. Ni leker en farlig lek, det värsta är att ni får betalt för det!