Det är inte originellt att veta var Teide ligger

Turister i Teide nationalpark på kanarieön Teneriffa.

Turister i Teide nationalpark på kanarieön Teneriffa.

Foto: Marianne Løvland (TT)

Insändare2024-06-26 16:54
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur brukar det vara efter semesterresan? För många gäller det att komma i ordning med uppackning och tvätt. Vissa tycker väl det är gott med lite riktig mat, som köttbullar och potatis. Så man måste ju tacka dem som vattnat blommorna och matat katten också. Ja, många vill numera ha en vecka på sig att vila upp efter resan också, för avkopplingen tar ju på krafterna.

Ja, sådan är tiden nu. Hur blir det då när barnbarnen växer upp? Kommer dessa att flyga dit där goda vänner tyckte det var jättefint? ”Det måste ni se.” Eller kommer de att använda AI, då de inte finner ord för hur deras föregångare har burit sig åt, för att försöka koppla av? Var morfar och mormor helt tankebefriade om framtiden? 

Ja, många försöker ju nu vara lite originella. Det vill säga att de vet var Teide ligger. Men vad är platåberget Kinnekulle för något? Det vet man inte. Det kan väl inte vara något att ha, för det pratar ju inte folk om. 

Ja, det är underligt hur alla fåglar kan ändra riktning samtidigt när vi ser fågelflocken, och fiskar i havet gör likadant. De kanske också försöker vara originella individer som blir glada när de finner en gren att vila sig på, så de slipper göra som alla andra.

De som inte gör resan kan finna en plats vid Mälaren och känna sig utvilade.