Det är inte skolorna vi dömer, det är er politiker

Skolorna gör vad de kan med knappa resurser, anser skribenten, och undrar när politikerna i Strängnäs tänker skjuta till mer. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Skolorna gör vad de kan med knappa resurser, anser skribenten, och undrar när politikerna i Strängnäs tänker skjuta till mer. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Jessica Gow (TT)

Insändare2024-07-04 06:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den styrande majoriteten i Strängnäs kommun kör strutspolitik. Gång på gång har kommunrevisionen lämnat hård kritik för hur skolresultat ser ut. Även Skolinspektionen trumpetar.

Vårdnadshavare till barn i behov av särskilt stöd, de går hårt åt styret.

Med all rätt!

Rankinglistan är också en måttstock.

Trots detta så ska vi inte döma skolorna, enligt Catharina S:T Cyr (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Helt klart så är det inte skolorna vi dömer, utan er förmåga att sköta ert åtagande!

Skolans ledning gör skola med knappa resurser. En budget som inte räcker till. När skall ni skjuta till medel så det räcker för att alla elever ska få det stöd som skollagen säger? För det är en lag! Inte något som ni kan sikta på att följa om några år. Skollagen gäller nu. Bums!

Skolutvecklingsprogram som flyttas fram till ett nytt år. Har tyvärr glömt vilket år det var den här gången. Bedrövligt!

När sätter ni alla elevers lika rätt till utbildning före era drömmar om framtiden? Elevernas framtid står på spel redan nu. Vi har inte råd med fler i ett utanförskap.

Så nu har ni några veckor på er att rätta till ert ursvåra åtagande som sägs vara meningsfullt.

Hoppas innerligt på att Strängnäs kommuns skolpolitik blir meningsfull för ALLA elever.