Det behövs Europapolis för att knäcka gängen

Jonathan Törnstrand (L).

Jonathan Törnstrand (L).

Foto: Cecilia Modig

Insändare2024-06-03 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna är hårt drabbat av gängens terror, vi kan allt för ofta se att folk blir brutalt mördade i vår stad. Mycket behöver göras. Vi behöver jobba bättre med det förebyggande arbetet, och till skillnad från majoriteten (S och M), satsa på skolan. Vi behöver också se till att polisen har förutsättningar för att sätta dit de kriminella.

Den fria rörligheten är en helt fundamental grundbult i Europasamarbetet, men tyvärr är det inte bara hederliga medborgare som vill leva och jobba i andra länder som utnyttjar den, det gör även de kriminella gängen.

I dag är det möjligt för svenska gängledare att sitta nere på den spanska solkusten och beställa mord och styra droghandel i Eskilstuna, det här är helt ärligt otroligt provocerande. Europol som det existerar i dag har bevisligen inte muskler nog för att lagföra dessa kriminella.

Därför behöver vi en stark Europapolis som kan verka i hela unionen, när brottslingar flyr över gränsen till Danmark ska inte polisen behöva avsluta jakten halvvägs på Öresundsbron.

Gängbrottslingar, människosmugglare och terrorister är obrydda inför nationsgränser det är dags att brottsbekämpningen kommer ikapp och inser att det bara är tillsammans med andra som vi kan lösa riktigt svåra problem.

Fram till den 9 juni kan du rösta för att knäcka gängen, Liberalerna är det enda partiet som på riktigt vill ge EU musklerna att ta fighten mot de kriminella.