Det måste bli slut på vårt system med bidrag

Insändarskribenten vill bland annat slopa barnbidraget.

Insändarskribenten vill bland annat slopa barnbidraget.

Foto: Jessica Gow (TT)

Insändare2023-11-19 05:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagens Sverige saknas det pengar inom sjukvård, skola och i stort sett allt som våra skattepengar ska gå till. Jag och många med mig blir förbannade, när det finns folk som är så fräcka att dom låtsas behöva bidrag, och på så sätt stjäl från oss andra.

Jag blir nästan ännu mer förbannad på de som arbetar med bidrag, som är så naiva och så okunniga när det gäller andra människor. Alla är inte ärliga, och alla förstår säkert inte varifrån bidragen kommer, utan tror att det är en skattkista som saknar botten. En hög med pengar, som ingen annan behöver.

Det måste bli slut på vårt system med bidrag, om skutan Sverige inte ska sjunka. Människor som behöver ska få hjälp, men inte så lättvindigt som idag. Det ska inte räcka med att stå och snyfta och säga ”min man har lämnat mig”. Män har lämnat familjer i alla tider, men hur länge har frun sprungit och begärt bidrag för det på en gång!? Mannen i familjen har också ansvar.

I dagens Sverige verkar det som om bidrag är lösningen på allt. Börja med att ta bort barnbidraget = det mest orättvisa. Varför ska staten spara pengar åt tusentals barn varje månad?

Det pratas om att vi är ett jämställt land, men det är en lögn. Den som kan spara barnbidraget, ibland under 18 år, behöver inget bidrag. Varför ska rikemansbarn slippa ta studielån, när den fattiges barn inte har ett bankkonto utan måste låna till studier? Dom pengarna behövs bättre inom skolan och sjukvården.

Sänk skatten på arbete, så att folk klarar sig, och framför allt tar vilket jobb som helst. Skatten betalas efter försörjningsbörda. Minskas per barn, till exempel.

Alla kan inte ha samma ekonomi. Den som arbetar ska definitivt ha mycket mer att röra sig med, än den som väljer att vara ledig.

Bidrag behövs till dom som är i behov av hjälp, och inte till kriminella och alla som inte vill jobba.