Idiotiskt av mig att skaffa laddhybrid

 Miljövinsten med en laddhybrid är närmare noll, menar insändarskribenten.

Miljövinsten med en laddhybrid är närmare noll, menar insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2022-12-30 07:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har gjort ganska många affärer i mitt liv, väldigt många om jag tänker efter. De flesta har varit helt ok, både i positiv och negativ bemärkelse, ibland gör man fel bedömning. De positiva tycks dock ha övervägt. Däremot tycker jag att den mest extrema är negativ.

Det handlar om idiotin av att köpa en bil, en laddhybrid. Jo jag föll för statens sätt att straffa förbränningsmotorer och att subventionera elbilar. Det innebär att jag numer åker omkring med två motorer i samma bil, två motorer, till det kommer att jag ständigt åker omkring med ett batteri som väger lika mycket som fyra passagerare. Alltså, två motorer och ständigt fyra passagerare! Dessutom är det på det viset att batteriet vintertid endast räcker till att värma upp och hålla kupén varm om man har flera hållpunkter på en resa.

Är helt övertygad om att miljövinsten med denna bil är mindre än noll. Dessutom är det helt rätt att tala om en standardförsämring. Precis exakt vad som gäller i övrigt i samhället i klimathysterins spår. En förödande standardsänkning. När ska förnuftet få börja råda i Sverige igen?