Du har större makt än Joe Biden

En ickebenådad thanksgiving-kalkon.
En ickebenådad thanksgiving-kalkon.

Insändare 29 november 2023 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att ha ett val är att ha makt och med makt kommer ansvar. Vem är inte tacksam att slippa maktmissbruk, för vem vill inte leva fri som fågeln?

Tacksägelsedagen är enormt stor i USA, inför "Thanksgiving" slaktas 46 miljoner kalkoner. Varje år benådar presidenten ofta en, men i år slapp två kalkoner hamna på matbordet.

I väntan på att skonas från slakt fick de två kalkonerna, Liberty och Bell, bo på hotell och rumstera själva, vilken frihet!

Runt en halv miljon kalkoner föds upp till slakt i Sverige. De går "fritt” inomhus, ändå upptäckte Länsstyrelsen på en gård, redan i oktober förra året, omfattande hackskador som kalkonerna inte fått vård för och de hade även frätskador av bajset de tvingades gå och ligga i. Vid ny kontroll i oktober i år hade djurplågeriet inte upphört! 

Även om bonden hotas med böter, är han nog tacksam för svensk byråkrati, för de plågade fåglarna är nu slaktade och sålda till affären, lagom till tacksägelsen, tack tack!

Pippi på kyckling har vi i Sverige, över 100 miljoner fåglar dödas årligen. Trots vår stränga djurskyddslag, visar Djurrättsalliansens filmer på SVT:s Uppdrag Granskning, "Kycklingens pris" djurplågeri och brott mot djurskyddet hos företaget som står för 99% av aveln. De är grundbulten i svensk fågelindustri, kan det bli mer missbruk av pippifågeln? 

Olikt Joe Biden, har du makten att låta alla bevingade höra frihetens klockor klämta!

Benåda alla djur från din tallrik, lev som vegan! 

TACK säger djuren!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa