"EK bra exempel på vad en lokaltidning ska ägna sig åt"

Vidare är lokalpressen en livsviktig samhällsfunktion som balans mot alltmer onyanserade och lögnaktiga sociala media. Skriver signaturen S.G.Daun"

Vidare är lokalpressen en livsviktig samhällsfunktion som balans mot alltmer onyanserade och lögnaktiga sociala media. Skriver signaturen S.G.Daun"

Foto: Marie Bremberg

Insändare2021-05-21 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av den kritik som riktats mot EK i tisdagens tidning (18/5-21) på insändarsidan vill jag framföra följande invändning.

Skribenten hävdar att tidningen ”missbedömt vad en lokaltidning ska ägna sig åt” och nämner därvid några sådana exempel. Bland annat att en kommunpolitiker fått för litet beröm. Enligt min uppfattning har chefredaktören för tidningen en alldelesutmärkt balans i det journalistiska innehållet.

En bra attityd till vikten av konstant granskning av makten och dess företrädare, så att allmänheten kan få behövlig information.

Vi har pressen att tacka för att många oegentligheter i maktens korridorer avslöjats och att frestelser att dessa fortsätter minskar med risken för avslöjande.

Vidare är lokalpressen en livsviktig samhällsfunktion som balans mot alltmer onyanserade och lögnaktiga sociala media.Vill gärna framföra mitt tack till chefredaktören och medarbetare för ett bra och viktigt bidrag till tryckfriheten!

Det är just ett bra exempel på vad en lokaltidning ska ägna sig åt!