Elsparkcyklarna ställer till problem

Insändarskribenten tycker att elsparkcyklarna är det mest onödiga fordon som uppfunnits.

Insändarskribenten tycker att elsparkcyklarna är det mest onödiga fordon som uppfunnits.

Foto: Niklas Holm

Insändare2021-11-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Elsparkcyklar måste vara ett av de mest onödiga fordon som uppfunnits. Varför, jo de ställer till en massa problem, både för dem som färdas på fordonen men kanske ännu mer för övriga trafikanter. Många trafikolyckor har skett vid framförandet av elsparkcyklar och det blir säkerligen ännu fler när halkan och snön kommer. Andra trafikanter störs väldigt mycket när fordonen står och ligger kors och tvärs på gång- och cykelbanor. 

Hur skall sandning och snöplogning ske?  Sandfordonen får väl sätta på ett schaktblad fram och på så sätt få bort alla hinder. Liksom plogfordonen. 

Vilka utnyttjar elsparkcyklar? Jo det är säkert 90–95 procent ungdomar. Varför? Jo dom har troligen en åkomma i ryggen, man kallar den i dagligt tal latmask. En del av dessa orkar inte ens stå när dom åker. Dom stjäl kommunens stolar på Fristadstorget, placerar dessa på elsparkcykeln och tar sig fram sittande.

Jag tycker att inte längre sträckor dom färdas kan dom trampa en vanlig cykel själva och på så sätt få den viktiga vardagsmotionen.

En vanlig cykel är det mest miljövänliga fordon som finns och man får vardagsmotion på köpet. Tänk på det nu när miljötänket är så viktigt. Gäller så klart allt onödigt bilåkande också. Även en del äldre lider av samma åkomma som ungdomen – nämligen latmasken.

Den bästa julklapp som Eskilstunaborna kan få är att Eskilstuna kommun förbjuder elsparkcyklar.