En socialdemokratisk buffé

"Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gÀrna sÀtter sig vid", skriver Mikael Strömberg, SD.

"Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gÀrna sÀtter sig vid", skriver Mikael Strömberg, SD.

Foto: TT (montage)

InsÀndare2023-11-25 11:09
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Slutreplik pÄ debattartikeln "SD agerar inte statsmannamÀssigt", publicerad 17 november.

Regeringen – och SD som en del av regeringsunderlaget – kom till dukat bord, skriver Gösta Johnsson. Visst, ett uppdukat bord dĂ€r Socialdemokraterna serverade den ena katastrofen efter den andra. 

Till förrĂ€tt serverades den vĂ€rsta inflationen pĂ„ Ă„rtionden. SBAB redogjorde redan i april 2022 för att den socialdemokratiska regeringen lagt grunden för en mycket svĂ„r ekonomisk situation. En vanlig barnfamilj vĂ€ntades fĂ„ kraftigt höjda levnadskostnader om ca 40 000 kronor per Ă„r. Detta stod alltsĂ„ klart redan ett halvĂ„r innan regeringsskiftet.

Till huvudrÀtt serverade Socialdemokraterna de gÀngkriminellas krig med skjutningar, sprÀngningar, mord och rena avrÀttningar. Redan under försommaren 2022 rapporterades om att gÀngkriminaliteten hade förklarat Sverige krig. Ett krig dÀr oskyldiga alltför mÄnga gÄnger drabbats av det skoningslösa vÄld som Socialdemokraterna tillÀt dra fram över hela vÄrt avlÄnga land.

Inte minst i Eskilstuna har vi drabbats av det dödliga vĂ„ldet, med skjutningar dagtid. Skjutningar kvĂ€llstid. Skjutningar pĂ„ skolor. Skjutningar pĂ„ lekplatser. Skjutningar nĂ€rmast varsomhelst, nĂ€rsomhelst. Inte ens de allra minsta gĂ„r sĂ€kra. 

Som om inte hjÀrtinfarkten redan var nÀra pÄ grund av denna socialdemokratiska buffé sÄ bjöds den nytilltrÀdda regeringen och SD dessutom pÄ en efterrÀtt i form av nedlagd kÀrnkraft, strösslad med efterföljande stora problem i det svenska elnÀtet. Receptet till denna socialdemokratiska bakelse togs fram tillsammans med Miljöpartiet, vilket gav oss varierande elbrist, effektbrist och kapacitetsbrist samt allt vad det har inneburit och fört med sig.

Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gÀrna sÀtter sig vid. För att vÀnda samhÀllsutvecklingen var vi dock sÄ illa tvungna.

Det Àr förstÄs rent trams att skylla nÄgonting av dagens samhÀllsproblem pÄ Sverigedemokraterna. Ingen kan ha missat att vi har varit den frÀmsta (och mÄnga gÄnger den enda) oppositionen mot sÄvÀl Reinfeldts, Löfvens och Anderssons regeringar och deras huvudlösa prioriteringar.

Svenska folket har drabbats hÄrt av de senaste decenniernas vansinniga politiska prioriteringar och beslut. DÀrför arbetar vi nu varje dag, tillsammans med den nya regeringen, för att dÀmpa konsekvenserna av det fullstÀndiga haveri som Socialdemokraterna under sina senaste Ätta Är vid makten orsakat vÄrt land och vÄrt samhÀlle.

Notera att Sverigedemokraterna aldrig har pĂ„stĂ„tt att det kommer att bli lĂ€tt att vĂ€nda utvecklingen eller att det kommer gĂ„ frĂ„n en dag till en annan, men vi kommer att lyckas. Sverigedemokraterna Ă€r beredda att göra vad som krĂ€vs, och vi driver hela tiden pĂ„ för att regeringen ska agera sĂ„ skyndsamt som möjligt för det paradigmskifte som utlovats. 

Sverige ska bli tryggt igen. Sverige ska bli bra igen. Det förtjÀnar vi alla.