Enstaka miljoner byts mot sämre levnadsstandard

Insändare 13 februari 2023 06:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om det möjligen finns en liten plats kvar på Eskilstuna kommuns belamrade klagomur önskar jag få plats med ett inlägg i samma anda som de tidigare klagomålen. Jag syftar på ett massivt och berättigat underkännande av beslutet att utestänga allmänheten från restaurangerna vid äldreboenden.

Några ”goa gubbar” berättade i text och på bild i ett EK-reportage att de har restaurangen som samlingsplats och där betalar för dagens portion av lagad mat. Nu är det slut med det.

Tänk, här är den lilla människan maktlös mot de stora beslutsfattarna. Att spara några enstaka kommunala miljoner på bekostnad av sämre levnadsstandard för en svag grupp är rent av ynkligt.

Utestängningen handlar inte heller bara om dessa ”goa gubbar” utan har drabbat många andra. Vissa köper sin matlåda där för att äta i bostaden och andra, både unga och gamla, gör spontana besök. Enstaka gånger har även jag och min fru stannat vid Måsta och Åbackens restauranger och njutit av vällagad mat i fin miljö.

I stället för att utestänga allmänheten rekommenderas Eskilstuna kommun att höja avgiften någon tia. Budgetera en liten ekonomisk förlust, men notera en bestående mänsklig vinst.

Mitt inlägg på klagomuren ska uppfattas som om den vore sprejad i eldigast möjliga färgton.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa