Epa-park gör att ungdomar slipper störa

Om motorburen ungdom hade en egen park att hänga i, skulle de inte behöva störa i bostadsområden, menar insändarskribenten.

Om motorburen ungdom hade en egen park att hänga i, skulle de inte behöva störa i bostadsområden, menar insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Insändare2023-01-14 07:14
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Glöm epa-parken – förbjud fordonen" i EK 12/1.

Jag håller med dig i den delen att det är illa med nedskräpning och störande med raketer och smällare i bostadsområden i tid och otid, förjävligt rent ut sagt, men testa den här tanken en gång:

Låt oss säga att det fanns en epa-park på plats redan, det vill säga en yta där de ungdomar som är motorburna kunde samlas, köpa en korv, läsk, värma sig och så vidare. Skulle de då vara ute i Skogstorp och smälla raketer eller ”hänga med sina polare” i sin egen park?

Tanken är ju att ge ungdomarna en möjlighet/plats för att slippa hänga i områden där de upplevs som störande och jag tycker fortfarande inte att det är så stor ”uppoffring” att ge våra ungdomar en möjlighet att visa att de fixar att ta det ansvaret.

Däremot gillar inte jag heller att ligga i 30 km/h på Västerleden i rusningstrafik men den frågan samt dina förslag ligger tyvärr inte på kommunal nivå.