Eskilstuna behöver fler idrottsplatser

Signaturen Elev åk 7 vill ha fler idrottsplatser i Eskilstuna. på bilden Tunavallen.

Signaturen Elev åk 7 vill ha fler idrottsplatser i Eskilstuna. på bilden Tunavallen.

Foto: MAXIM THORE/ Bildbyrån

Insändare2023-10-26 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att det ska vara fler idrottsplatser eftersom att alla ska ha tillgång till att spela sporter som till exempel fotboll eller handboll.

För det första tycker jag att det borde vara flera idrottsplatser i Eskilstuna eftersom att det är svårt att hitta en plan att spela på. Vid flera tillfällen har lag behövt ställa in sina träningar på grund av att det inte finns några planer att spela på, det är oftast när det har regnat då det blir ett problem, flera lags fotbollsplaner har blivit för blöta för att spela på.

För det andra så behöver flera personer som inte går i sporter gå ut och träna. Alla kanske inte gillar sporter så mycket men det betyder inte att de inte behöver ut och röra på sig. Vissa personer kanske gillar att till exempel handboll fast har inget ställe att spela på för att handbollslagen har alla handbollsplaner, då måste de ha en handbollsplan att spela på utan att det är något lag där.

För det tredje så behöver även pensionärer ut och röra på sig, de flesta pensionärer sitter bara inne och kollar på tv eller gör ingenting. Det är inte bra för dem, de behöver också gå ut och röra på sig och hålla igång kroppen. Två väldigt bra sport för pensionärer är boule och minigolf, då får det gå ut och få frisk luft men de får även träffa många av sina kompisar.

Jag förstår dock att vissa tycker att vi har tillräckligt med idrottsplatser och att vi inte behöver flera. Men till exempel när det har regnat på en fotbollsplan och planen är avstängd så behöver fotbollslagen något ställe att spela på, då tar de oftast en allmän plats där alla får vara. Om fotbollslagen tar upp planen så kan inte de som inte går i sporter spela där, när de som inte går i sporter har planen innan kan inte fotbollslaget säga att de har planen eftersom att det är en allmän plats. 
Elev åk 7