Eskilstuna Cykelklubb vill göra sin röst hörd

Eskilstuna Cykelklubb har bland annat behov av övningsområden för sin mountainbikeverksamhet.

Eskilstuna Cykelklubb har bland annat behov av övningsområden för sin mountainbikeverksamhet.

Foto: Peter Alexis

Insändare2021-06-28 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Öppet brev till Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna.

Sedan ett antal år tillbaka har vi i Eskilstuna Cykelklubb påtalat behov av övningsområden för Mountainbike. Vi har även en önskan om en lokal där vi kan förvara materiel som vi använder vid träningar samt ha möjlighet att ha möten i gällande vår verksamhet.

Idag har vi en container som det med jämna mellanrum blir inbrott i.

Vi bedriver en stor barn- och ungdomsverksamhet och intresset för att cykla i skog och mark har aldrig varit större. Trots detta är stödet från kommunen obefintligt.

Tidigare i våras blev vi lovade en lokal. När vi väl hade nycklarna i handen så visade det sig att gamla fuktskador inte var åtgärdade till fullo samt att avlopp saknades, så där kunde vi inte vara. Under senaste månaden har jag försökt att kontakta kommunen via olika kanaler utan någon som helst respons.

Idag läser jag på Korpen Eskilstunas Facebooksida att Jari Puustinen och Muhammed Tahsin varit ute i Vilsta för att lyssna på Korpens behov. Jättebra att någon får beskriva de utmaningar som finns, men hade det inte varit bra att ta in alla intressenter till detta möte?

Den barn- och ungdomsträning samt tävlingsverksamhet vi bedriver kan ju ha andra behov. Om nu kommunen äntligen tänker göra något för MTB så välkomnar vi självklart det, men vi vill gärna också bli hörda. 

Om det finns ett seriöst intresse från Eskilstuna kommun att göra något för MTB-cyklingen i Eskilstunaområdet så kan vi från Eskilstuna Cykelklubb ta ett samtal om detta i princip närsomhelst.