Eskilstuna kommunstyrelse är överordnad kommunallagen

Att få företag till Eskilstuna är bra men inte till vilket pris som helst. Skattemedel får inte skänkas bort. Skriver Lennart Clarstedt.

Att få företag till Eskilstuna är bra men inte till vilket pris som helst. Skattemedel får inte skänkas bort. Skriver Lennart Clarstedt.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2021-02-20 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående "Granskning: Jobb till varje pris" publicerad 16-17/2.

Hur tänkte ni i kommunstyrelseledamöter kring av att vara förtroendevald samt vad vi kommuninnevånare generellt har för uppfattning av hanteringen av skattemedlen. Som förtroendevald har vi lämnat er vårt förtroende och förväntar oss att ni åtminstone följer gällande lagar. 

Hur kan ni tro att jag som skattebetalande invånare tycker att det är okey att ni i kommunstyrelsen fattar beslut som bryter mot kommunallagen genom att skänka bort 12 miljoner kronor till näringsidkare.

I det nybyggda logistikområdet finns det omtalade företaget Amazon som är hänsynslösa i sin exploatering av arbetare.  Vid den senaste byggnationen av Amazons huvudkontoret i Stockholm fick den Estländska byggarbetarna 29 kronor i timmen istället för den utlovade lönen på 190 kronor/tim efter skatt. 

Att få företag till Eskilstuna är bra men inte till vilket pris som helst. Skattemedel får inte skänkas bort, kommunallagen gäller utan undantag. Vid ny etablerade företag skall kommunen värna om arbetstagarens rätt till facklig anslutning, samt att företagen betalar vederbörlig skatt vilket inte är Amazons kännetecken.

Vi vanliga medborgare förväntas följa de regler och lagar som gäller, väl medvetna om påföljderna vid eventuella brott. - De ytterst ansvariga för brottet att olovligen skänkt bort 12 miljoner kronor är kommunstyrelsen. Främst kommunstyrelsens ordförande. Dessa personer tycks stå över kommunallagen och slipper troligen alla eventuelle konsekvenser.

Svordom