Eskilstunas nya lägenheter känns som sjukhusets allrum

Ett vitt kök. (Bilden är inte tagen i Eskilstuna.)
Ett vitt kök. (Bilden är inte tagen i Eskilstuna.)

Insändare 9 februari 2024 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är ett par som tittar på lägenheter efter att ha bott i hus i många år. Vi är pensionärer. Har sett att det byggs en hel del nytt i Eskilstuna men vi blir lite sorgsna när vi ser att färgval på köksluckor verkar obefintligt. Allt är vitt. Vita kök, vita väggar och när man tittar in på de olika alternativen känns det som att titta in i sjukhusets allrum.

Det finns inget liv i lägenheterna. De är väldigt små och har fruktansvärt hög hyra, med smyghöjning då man får betala extra för varmvatten.

Vi frågade ett bostadsbolag: Om man anmäler intresse för en lägenhet som inte är klar, har man då möjlighet att få välja färger på golv, köksluckor och i badrummet? Men nej, man hade inte ens ett val mellan vita och gråa luckor. Eller några färgalternativ på kakel.

Det som är tråkigt med att hyra lägenhet är ju att man inte kan få något i sin smak. Men när man blir gammal vill man slippa ansvaret för kylar, frysar och spisar då pensionen är låg och det inte är billigt att köpa.

Men vi som tycker att vit är en sjukhusfärg och den värsta färg som finns, hur ska vi trivas i en hyreslägenhet när vi inte ens har två-tre färgalternativ att välja på?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa