Ett råd i all välmening till vår starke man

Skribenten tycker att kommunalrådet Jimmy Jansson (S, bilden) ska gå utbildningen "Modigt medarbetarskap".

Skribenten tycker att kommunalrådet Jimmy Jansson (S, bilden) ska gå utbildningen "Modigt medarbetarskap".

Foto: Pontus Lundahl (TT)

Insändare2024-04-05 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Reaktion på artikeln om skolfackens kritik mot Eskilstunas styrande majoritet.

Än en gång har vårt kommunalråd/starke man på ett arrogant sätt förminskat eller yttrat sig förklenande angående en eller flera personer. Denna gång var det lärarfacken som minsann fick veta att de inte var värda att bemöta.

Som före detta kommunanställd blir jag ändå lite imponerad av herrns obehindrade framfart. Som anställd blev jag själv korrigerad över så enkla saker som att agera utifrån mitt roll som skyddsombud. Eller för att överhuvudtaget ifrågasatt och problematiserat på en arbetsplatsträff, något som ledde till otaliga korrigerande samtal bakom stängd dörr på chefens rum. Detta utan att ens yttra mig på samma skämtsamma och råa men hjärtliga sätt som vår starke man.

Jag vill ju helst att kommunalrådet ska slippa den typen av åtgärder (även om jag har svårt att se vem som ska initiera ett korrigerande samtal).

Men hjälp finns att få: under min introduktion som anställd i kommunen tvingades jag liksom alla andra att gå utbildningen "Modigt medarbetarskap". Det modiga är, i detta avseende, att vara positivt inställd till allt som kommunen och brukarna kan göra. Att i händelse av att bli utsatt för någon oförrätt eller obehaglig situation använda den så kallade upplevelsekuben: en modell som syftar till att få medarbetaren till att tvivla på sina upplevelser eftersom det är just upplevelser och inget annat.

Eftersom kommunen köpt in utbildningen kan vi säkert räkna med att den bara kostat en symbolisk summa och att alla moment bygger på evidens och mångårig forskning. Så, kära kommunalråd, anmäl dig i dag – jag vill ju inte att du ska bli behandlad som den motsträviga medarbetare du skulle betraktats som om du varit anställd i kommunen!