Felprioriteringar och inkompetens gällande Torsharg

Man kan fråga sig vad Eskilstuna kommun tar för beslut gällande Torsharg? Kommunen har planer på att utveckla Torsharg. Skriver insändarskribenten.

Man kan fråga sig vad Eskilstuna kommun tar för beslut gällande Torsharg? Kommunen har planer på att utveckla Torsharg. Skriver insändarskribenten.

Foto: Marie Bremberg.

Insändare2020-10-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan fråga sig vad Eskilstuna kommun tar för beslut gällande Torsharg? Kommunen har planer på att utveckla Torsharg. Just nu byggs det tennisbanor och löparbanor och det finns framtida idéer på discgolf, lekplats och hundrastgård. Inget ont om tennis, det finns säkert behov av tennisbanor. Men lekplatser och hundrastgård kan man prioritera före fotbollen.

Torsharg utnyttjas idag av Torshälla-Nyby IS (TNIS) som bedriver värdefull ungdomsverksamhet inom fotbollen. Det finns ett stort behov av lokaler, omklädningsrum, hela mål med mera men viljan och kompetensen från kommunen är obefintlig. Två omklädningsrum finns tillgängliga i lokaler som är i behov av totalrenovering. Och hela mål borde vara en självklarhet. 

För några veckor sedan smyckades lokalerna med fasadkonst för 300 000 kr! En utsmyckning som på håll ser ut som någon har klottrat ner hela byggnaden. På rivningsfärdiga lokaler. Visst finns det en fin konstgräsplan och A-planen är för det mesta i gott skick. Men A-planen är vikt till seniorerna och ungdomarna får på nåder nyttja planen. Ungdomslagen hänvisas till fältet där drift och underhåll är under all kritik.

Klubben försökte i våras få kommunen att införskaffa två stycken 9-mannamål (rekommenderad storlek för 13-14 år). Det blev inga mål för kanske en tiondels kostnad av ovan nämnda utsmyckning. Så som Torsharg sköts och ser ut så skäms man som ungdomsledare när man ska ta emot gästande lag. Innan sommaren kunde man läsa i Kuriren att kommunen satsar 23 miljoner på Ekängens idrottsområde. Man kan bara drömma om att kommunen skulle vilja satsa en tiondel av det på Torsharg och fotbollen.