För lång väntetid för ett covidbevis

Signaturen "Pensionär" tycker att det borde gå mycket fortare än tre veckor för att få sitt covidpass.

Signaturen "Pensionär" tycker att det borde gå mycket fortare än tre veckor för att få sitt covidpass.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Insändare2021-12-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tog min tredje spruta den 6 december och har fortfarande inte fått mitt covidbevis. Tog tyvärr sprutan på Årby vårdcentral som jag läser om i tidningen. Hur kan man då skicka oss dit och hur kan de ens få ha öppet?

Jag ringde Ehälsomyndigheten som jag efter mycket lång tid fick kontakt med. De sa att min spruta inte var registrerad och jag skulle ta kontakt med vårdcentralen vilket jag gjorde. Jag ringde men kom inte fram så jag åkte dit.
Läkaren var direkt otrevlig då jag sa att de inte registrerat min spruta. Han påstod att det var gjort och att jag fick väl vänta tills det blev klart vilket kunde ta tre veckor. Efter många om och men fick jag hjälp av en tjej som visade att min spruta var registrerad. Så nu så får jag väl se hur länge jag måste vänta på covidbeviset.

Att det ska ta så lång tid är under all kritik! Jag behöver beviset eftersom jag ska åka utomlands. Om myndigheterna bestämt att vi ska ha covidpass så måste man väl också se till att allt fungerar så att man kan få passet direkt. Man ska väl inte behöva vänta tre veckor och sprutan borde registreras direkt när man fått vaccinet, eller efter max en dag.