Förbättra järnvägen istället för snabbspår

Insändare 7 oktober 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu tycker vår nya regering att tanken på snabbjärnväg ska skrotas. 2013 ställde sig Allianspartierna på Miljöpartiets dag i Almedalen inför svenska folket och lovade en snabbjärnväg med knutpunkt i Jönköping. Visserligen var det en gammal fråga sedan 1970, men nu skulle den verkställas och den skulle vara klar senast 2035. Åren går och många middagar har utredare intagit utan annat resultat än vid toalettbesöken. 

Antagligen är de nu inne på rätt spår då tiden gjort ursprungstanken gammalmodig innan de kommit någonstans. Vid ett uttalande inför valet tyckte Moderaterna att snabbjärnvägens pengar kan läggas på försvaret. Skulle det inte vara betydligt bättre att lägga dem på bättre järnvägar i Sverige? Hur fungerar våra järnvägar rent allmänt? Återgå till en aktör för järnvägarna. Nu skyller de bara på varandra när det inte fungerar.

Vi har massor av transporter på våra landsvägar i dag och det talas om att elektrifiera dessa lastbilar. Hur lång tid tar det innan man kommit underfund med att detta är fel? Vi måste väl någon gång börja tänka på miljön. Transportera gods och folk på järnvägar, sedan kan batteridrivna fordon köra den sista biten från järnvägen till slutadressen. Jag tror att vi vill höra lite mera sådant som vi kan tro på från våra beslutsfattare.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa