Förbjud A-traktorer på Västerleden

Skribenten tycker att A-traktorer ska förbjudas på Västerleden i Eskilstuna.

Skribenten tycker att A-traktorer ska förbjudas på Västerleden i Eskilstuna.

Foto: Joakim Serrander/Tim Aro (Svd/TT), montage

Insändare2024-03-09 04:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har inga problem med att ligga bakom en A-traktor. Eller Epa-traktor som många säger. På de flesta 40- och 50-sträckor i Eskilstuna ställer de inte till med några som helst problem, eftersom trafiken i Eskilstuna sällan rör sig framåt i mer än 15 kilometer i timmen.

Men det finns en väg där trafiken i den bästa av världar rör sig mycket fortare än så, och där A-traktorerna ställer till med ett gränslöst förtret och "tvingar" bilister till idiotiska omkörningar, och det är Västerleden.

Skulle det inte vara möjligt att införa någon form av förbud eller åtminstone begränsning där, när det gäller A-traktorer? Jag vet inte vad som är möjligt juridiskt, men just på Västerleden är de ett jätteproblem!

Kanske kunde man förbjuda dem dagtid, åtminstone, när det är som mest trafik? Då kan ungdomarna fortfarande åka till McDonalds på kvällarna och på kvällarna är de ett mindre problem då det oftast finns möjlighet att riskfritt köra om dem.

Och vill de ändå åka till Tuna Park på dagtid så finns det ju faktiskt andra vägar dit där de inte stör trafikrytmen alls lika mycket.