Försvarsargumenten för arvodeshöjningar saknar relevans

Insändare 3 december 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En kort stund hade jag hoppats på en pudel, gällande de uttalande Jacob Högfeldt gjorde i samband med förslaget om ökade arvoden för drygt en vecka sedan. Nu hoppar en annan groda ur samma mun, ibland tror jag att de är så att hjärnan inte hinner med när tungan börjar röra på sig. 

Höjda arvoden ska ge bättre förutsättningar, de är bara en stor lögn de enda de resulterar till är att antalet girigbukar ökar. Alla de argument som läggs fram till försvar för dessa arvodeshöjningar saknar relevans och är taget i luften.

Det talas om en utgiftshöjning vid en delning av socialnämnden med 9 miljoner och nu skulle de stanna vid 5,8 miljoner.

Inga av dessa siffror har jag hört någon nämna före valet, så detta måste vara en efterkonstruktion i syfte att försvara en 10 procentig höjning.

Vi tittar på hur vi kan hantera de demokratiska frågan i en växande kommun. Att kommunen växer visste vi redan innan valet så de är ingen nyhet som försvarar en höjning med 7 150 kronor.

Jag vurmar fortfarande för de personer som handgripligen gör en insats inom kommunen, jag syftar då på dom som jobbar inom vård, skola, omsorg samt alla andra kommunarbetare som har en slitsam dag samt ökad arbetsbelastning (gäller inte dom som har anammat snigels gångart, dom är ett antal men har lyckligtvis blivit färre).

Jag vill återkomma till svunnen tid och ställer därför frågan : 

Hade vårdpersonalens ersättning under coronapandemin varit annorlunda om dom inte hade haft en lön utan ett arvode i stället (verkar vara enklare att höja arvoden än löner?)

Är det nödvändigt att höja arvodet för första och andra vice ordförandena så att ordförandena kan delegera arbete, trodde eventuell höjning skulle vara för att utföra arbetet.

Sist men inte minst Tack Jacob Högfeldt för att du klargör att de inte är du som lagt förslaget om din löneökning (ursäkta arvodeshöjning skall de vara). 

Då kan vi vara lugna ett tag till och traska runt i Roffarsamhället, jag trodde nämligen vi var på väg in i en diktatur. 

För alla er som undrar varför de är så ofantligt bråttom med dessa höjningar så kan jag meddela att de är lättare att få igenom en arvodeshöjning på 10% nu än när avtalsrörelsen är över och de står 3-3,5 % på resultatraden.

Vi lägger inte en budget med nerdragningar säger Jacob Högfeldt och de kan man väl hålla med om med tanke på dessa förslag till arvodeshöjningar. 

En ledsen bedrövad kommunbo


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa