Frustrerad över extra utgifter för vård

Insändare 18 augusti 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Öppet brev till Regionstyrelsens ordförande i Sörmland Monica Johansson (S).

Du ger vallöfte om att vid första besöket hos läkare, ska tid ges för behandling eller operation. Har konstaterat att det finns läkare som inte kan ställa en korrekt diagnos från början. Speciellt utsatta är kvinnor som blir feldiagnostiserade eller nonchalerade.

När underbenen och fötterna är svullna har diagnoserna varit allergi, insektsbett och inflammation. Hos Läkare 1 gavs antibiotika. Läkare 2 skrev ut inflammationshämmande. Helt förkastligt. För hos Läkare 3 som var en kompetent doktor på akutmottagningen blev diagnosen ödem. 

Att läkare 1 dessutom hade åsikter om min psykiska hälsa och skrev in i journalen att patienten är deprimerad är kränkande. En enkel fråga hade varit, hur mår du för övrigt psykiskt?

Blir frustrerad över att det blir extra utgifter för den enskilde, för besöken och mediciner som inte hjälpte. Högre kostnader även för samhället. 

Är det inte dags för en kompetensutveckling gärna med Svenska ödemförbundet, om hur man bemöter patienter. Trots all tidspress som vården utsätts för dagligen. Men framför allt behöver nog personalen fler pausar för återhämtning. De kämpar på som attan.

Mindre snack och mer verkstad från beslutsfattare är önskvärt.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Nyköpings lasarett anmäls: Kvinna skulle få en knäprotes – drabbades av hjärtinfarkt

Nyköpings lasarett anmäls: Kvinna skulle få en knäprotes – drabbades av hjärtinfarkt

Insändare: Hjälp flyktingar att få sköldkörtelvård i Sörmland

Hjälp flyktingar att få sköldkörtelvård i Sörmland