Galen planering av grävjobb på Skogsängens IP

Insändare 12 maj 2022 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då var det dags igen: Först skulle det byggas stormarknad på Skogsängens IP, sedan en stor skola. Som tur är stoppade våra politiker rena rama ding dong-planerna i tid. Nu kan vi i stället se fram emot ett krondike rakt över hela idrottsplatsen. Skälet är, till skillnad från val av tidpunkt, begripligt; den gamla vattenledningen under idrottsplatsen behöver bytas. Och skulle ha bytts ut redan 2021. Nu blev det inte så utan återigen står vi inför en sommar utan att veta exakt när rörbytet ska ske, vad det innebär och varför man tycks välja att gräva mitt under fotbollssäsongen och inte väntar till senhösten.

Som ordförande i en av de föreningar som bedriver verksamhet på idrottsplatsen så vet jag lika lite i dag som för ett år sedan. Och ingen har frågat mig eller kompisarna i akademiföreningen om vad som behöver göras för att våra verksamheter ska påverkas så lite som möjligt. Det är milt uttryckt ett underbetyg till killarna i det kommunala bolag som projektleder rörbytet. Jag skriver killar, för tjejer skulle aldrig komma på tanken att gräva när det pågår som mest verksamhet.

Det har i stort sett varit omöjligt att få fram adekvat information. Något ska ske, kanske med start i juni, kanske inte. Rörbytet kan ta månader, hur många månader tycks ingen veta. Och så vidare. Det går inte att få besked om hur mycket av fotbollsplanerna som försvinner, hur barn, föräldrar och ledare ska ta sig mellan olika delar av idrottsplatsen, hur vi ska kunna flytta mål från ena sidan diket till andra, och hur naturgräset kommer att vattnas när det automatiska bevattningssystemet delvis grävs upp.

Det här är bara några exempel på frågetecken som förtjänar att rätas ut och gärna innan vi tvingas flytta mål på Sveavägen.

Eskilstuna kan bättre!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa