Genom Nato får USA makt i Sverige

Insändare 20 maj 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är viktigast? Att rädda vår planet eller stötta USA och Nato i konflikt med Ryssland? Med ökad risk för kärnvapenkrig?

Fruktan är ett mäktigt vapen som politiker väl förstår att utnyttja. Rysslands agerande i Ukraina är ohyggligt och fruktansvärt! 
Men, hur rädda för rysk invasion bör vi vara om nu USA:s strategi fungerar: “kriget i Ukraina ska försvaga Putin genom att få honom att fastna i ett träsk”? (avslöjade USA:s försvarsminister Lloyd Austin vilket gjorde Biden rasande – rapporterarbland annat New York Times 10 maj).

Kommer inte Finland och Sveriges medlemskap i Nato få Putin att känna sig ännu mer hotad? Göra Putin ännu mer desperat? USA har ändå Ryssland nära nog omringat, med 750+ militärbaser mot Rysslands 36.

USA satsar på krig och krigsindustrin medan miljoner amerikaner kämpar och dör på grund av låga löner, svält, 0 sjukvård. Bidens senaste budgetförslag föreslår 51 procent av skattepengarna till krigsindustrin, mindre än 3 procent till klimatförbättring. (45 biljoner dollar till klimatet och 813 biljoner dollar till krigsmakten.) Vad är vi svenskar villiga att offra för Nato?

Kriget i Ukraina har medfört enorma vinster för krigsindustrin, även för olja, gas och kol. Krigsindustrin kräver ständigt krig. USA har världens mäktigaste krigsmakt som förorenar lika mycket årligen som 140 länder (Sverige inkluderat)
Klimatet, vår planet och all människor som lider och dör blir offren. Är vi svenskar ok med det?

Vill vi verkligen ge USA genom Nato makt i Sverige? Vill vi efterlikna USA?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa