Gott om tid att rÀta upp lutande stÀnger

InsÀndare2023-06-14 07:29
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

KĂ€nns nödvĂ€ndigt att förtydliga en del angĂ„ende flaggning i Mariefred. Det gick inte att fĂ„ tag pĂ„ nĂ„gon före nationaldagen som kunde rikta stĂ€nger, men varför inte göra det sjĂ€lv? Det har funnits gott om tid för den första började luta för fem Ă„r sedan. Om det inte Ă€r ett trasigt fundament sĂ„ rĂ€cker det med tvĂ„ större skiftnycklar. 

Den som inte var hissad i topp har inte varit pĂ„körd. BetrĂ€ffande de stĂ€nger som stĂ„r pĂ„ parad in mot staden sĂ„ Ă€r de ditsatta och bekostade av kommunen och monterade av dess egen personal. De felaktiga vimplarna, ocksĂ„ bekostade av kommunen, var ett misstag av personal som inte var informerad att det var galet. FörlĂ„tligt. KĂ€nns lite oroande att man inte vet var man har sina saker och hoppas att det inte genomsyrar mer i verksamheten för dĂ„ har vi lite att ta tag i. 

Nu efter tvĂ„ dagar med barnkulturdagar och Ă„ngans dag och allmĂ€n fest pĂ„ torget de senaste tvĂ„ veckorna sĂ„ kan jag bara konstatera att vĂ„ra fyra Mariefredsflaggor samtliga Ă€r trasiga sedan lĂ€nge. Varför sĂ€tts de upp igen? 

Dristar mig ocksÄ till att frÄga var de skyltar som skall sitta pÄ en grön stolpe har tagit vÀgen? De pekar ut riktning till diverse stÀllen i Mariefred och Àr lite turistfjÀsk. De har vÀl varit borta ett halvÄr eller sÄ och togs ner vid en filminspelning tror jag.