Hallå ni som bygger nya lägenheter – var ska vi ha våra saker?

Där den tidigare Shellmacken i Torshälla låg byggs ny trygghetsboendet Gillet med 77 lägenheter. Insändarskribenten tycker det verkar ont om förvaringsmöjligheter.

Där den tidigare Shellmacken i Torshälla låg byggs ny trygghetsboendet Gillet med 77 lägenheter. Insändarskribenten tycker det verkar ont om förvaringsmöjligheter.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-09-26 13:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Undrar hur alla ni som byggt nya lägenheter tänker. Var ska vi ha alla våra kläder, handukar, lakan, gardiner och dukar? Det finns för lite förvaring i nya lägenheter.

Var och tittade i en nyare lägenhet i Djursta i Eskilstuna. Fanns inte en enda hylla eller korg i garderoben, bara en stång. Förrådet ute var inte stort.

Här i Sverige har vi ju både sommar- och vinterkläder. Men i nybyggda lägenheter kan man enbart ha de gardiner som hänger i fönstret. Förvaring för bytesgardiner finns ej. Man får ha ett badlakan och några små handdukar, de som kan hänga på toan, för det finns inte plats för att ha flera att byta med.

Är det verkligen meningen att två vuxna människor ska bo på cirka 50 kvadrat, men inte få rum med sina kläder? Det finns ju inte heller plats för en byrå i sovrummet.

Tittar nu på ritningarna på nya trygghetsboendet i Torshälla. Vad vi var naiva när vi trott att man skulle tänka på god framkomlighet med rullator och rullstol. Garderoberna i en tvårummare är lagom för en ensam person. Ska vi flytta dit får vi kassera merparten av våra kläder. Något annat än en soffa och soffbord och tv får inte plats.

Nej, dagens nybyggda tvårummare är byggda för en person, inte ett par. Så nu hoppas jag att när folk flyttar in på trygghetsboendet i Torshälla så blir det några rymliga lägenheter för 65+ lediga, passande för ett par.