Handlarna måste ställa högre krav på köttindustrin

Nu får vi läsa om hur kycklingarna plågas igen, ingenting händer. Hur kan det få fortsätta med dom djurskyddslagar vi har? Skriver Marie Eriksson.

Nu får vi läsa om hur kycklingarna plågas igen, ingenting händer. Hur kan det få fortsätta med dom djurskyddslagar vi har? Skriver Marie Eriksson.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Insändare2021-09-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu får vi läsa om hur kycklingarna plågas igen, ingenting händer. Hur kan det få fortsätta med dom djurskyddslagar vi har? Många säger att svenskt kött är ok för här har djuren det bra. Är folk blinda eller läser man inte tidningar eller ser på tv?
Jag har ett förslag som jag tror skulle kunna påverka köttindustrin och det är att butikerna som köper in kött låter bli att göra det under en månads tid. Allt handlar ju om pengar och om köttproducenterna inte får någonting sålt så måste dom ändra sej.
En månad kan folk köpa annan mat och kanske få nya vanor på. Man skulle känna större förtroende för butiker som man vet tar ansvar i längden. Man ska känna sej trygg med det man köper.