Har alla bilister i Eskilstuna blivit idioter?

Skribenter säger sig själv ha blivit en sämre människa på grund av andra "rondellidioter". På bilden rondellen vid Rinmangymnasiet.

Skribenter säger sig själv ha blivit en sämre människa på grund av andra "rondellidioter". På bilden rondellen vid Rinmangymnasiet.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-06-14 11:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har haft körkort i typ 15 år. Aldrig någonsin har jag tyckt att det varit några problem att köra bil i Eskilstuna. 

Fram till i år. 

Nu har var och varannan bilist i hela Eskilstuna tappat huvudet helt och blivit rondellidioter. 

Tre gånger på kort tid har mina mottrafikanter – trots att vi mött blickarna genom bilfönstren – kastat sig ut i rondellerna framför min bil. Jag får tvärnita, topplocket går på mig själv och jag hänger på tutan. Vad fan har hänt med er? 

Och när jag hänger på tutan så bryr ni ju er inte ens? Ni kollar ju inte ens vad jag känner. Ni bara tittar rakt fram och låtsas som att ni inte ens gjort fel. Noll medkänsla. Sträck upp en hand genom fönstret och be om ursäkt i alla fall!

Det här är ju något nytt fenomen ni skapat. Har ni panik av att stå och vänta på er tur eller? Eller hatar ni rondelltuna? 

Jag själv har också blivit en sämre människa på grund av er.

Fram till de här tre incidenterna har jag alltid varit otroligt vänlig i trafiken. Jag har vid 17.00-köerna runt Rinman på väg hem stannat i rondellen och släppt fram er som kommer från Gredbyvägen. Varje dag. Året om.

Men nu har jag slutat med det. På grund av er som förstört min känsla för medtrafikanter och hur vi beter oss i rondeller. Kan vi inte bara lära oss köra bil igen? 

Snälla.