Barn får leka i lergrop intill tunga trafiken

Insändare 27 januari 2023 07:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tänkte man när Gillberga skola beslutade att göra en hinderbana för barnen där man kan träna balans krypa gå och så vidare? Varför lägger man den mindre än fem meter från en tungt trafikerad väg, i detta fallet väg 230, där alla förekommande slag av fordon passerar ofta i hög hastighet. Respekten för 50 saknas tyvärr alltför ofta.

Det är även det blötaste partiet på hela skolans område. Barnen får på rasterna leka i en lergrop fylld med vatten. När det är minusgrader bildas is på ytan som barnen trampar sönder och blir perfekta isbitar att suga på. Har iakttagit det med egna ögon.

Vatten från vägbanan stänker in över lekplatsen, hur hälsosamt är det för vår nästa generation? Ta ett vattenprov så får ni se vad det innehåller av miljögifter.

Kläder och skor blir nedsmutsade och skolans lokaler får in det på golv och inredning.

Vad jag vet från den tid vi hade barn på skolan så var området klassat som riskområde och inga aktiviteter fick läggas där! 

Dessutom så har barnen med personalens vetskap och godkännande en lek som går ut på att man hänger vid staketet två meter från trafiken och söker kontakt med den tunga trafiken och ger tecken att dom ska tuta med starktornshornet. Det innebär att barnen får förare att släppa blicken från trafiken och ägna sig åt leken istället.

Kan någon ansvarig förklara så vi förstår hur man tänker när skolan har en av de största skolgårdarna i Eskilstuna kommun och hur bra plats som helst borta från det farligaste området på skolan.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa