Hoppfull inför ny ledning i Region Sörmland

Nu när vi fått ny ledning för Region Sörmland hoppas jag på förbättringar angående sjukvården i Sörmland inte minst för oss äldre, skriver signaturen  "Hoppfull 86-åring"-

Nu när vi fått ny ledning för Region Sörmland hoppas jag på förbättringar angående sjukvården i Sörmland inte minst för oss äldre, skriver signaturen "Hoppfull 86-åring"-

Foto: Jens Alvin

Insändare2022-10-12 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu när vi fått ny ledning för Region Sörmland hoppas jag på förbättringar angående sjukvården i Sörmland inte minst för oss äldre. Jag vill ha ett telefonnummer jag kan ringa till där en sjuksköterska svarar direkt och ger råd eller bokar en tid hos en läkare vid behov. Detta är möjligt för äldre i Västerås.

Ett annat önskemål är en äldremottagning där man kan få söka för mer än en åkomma åt gången. Många regioner har årlig hälsokontroll för äldre årligen, kanske vi också kan få det? Vi är många i alla åldrar som vill ha tillbaka Optalmica (privat ögonklinik) 

Jag tycker också man kan upplysa patienter om second opinion och fritt vårdval. En förmån vi har som inte alla känner till.