Hur mycket dumt får en politiker häva ur sig?

Hur många grodor går det på en politiker och hur mycket dumt får en politiker häva ur sig? Skriver signaturen "B Carlsson".

Hur många grodor går det på en politiker och hur mycket dumt får en politiker häva ur sig? Skriver signaturen "B Carlsson".

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2022-04-28 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur många grodor går det på en politiker och hur mycket dumt får en politiker häva ur sig?
Inom politiken vägs orden oerhört ojämlikt. Det den ena säger kan passera utan att det ens noteras medan samma ord från en annan mun kan ge de mest groteska påföljder.
Samma sak med politiska handlingar. Det den ene politikerna kan göra utan repressalier kan en annan politiker inte ens andas utan kraftiga följder.

Skulle någon politiker idag våga antyda att ”det skjuts alldeles för lite i Sverige?” Det är högst osannolikt att någon skulle göra så, i varje fall inte någon av de politiker som är underkunniga om att Sverige är ett av de skjutgladaste länderna i Europa, räknat per capita. Trots det tycker Ebba Busch att de senaste påskkravallerna, i år, innehöll alltför få skadade. ”Varför fanns det inte minst hundra skottskadade islamister, hundra skottskadade kriminella och hundra skottskadade upprorsmakare? Det saknades således minst tre hundra ytterligare skjutoffer trots att det statistiskt sett redan registrerats 89 skjutningar med 17 avlidna och 22 skadade årets första tre månader. Nu tycks Ebba sakna ytterligare några hundra som skulle belastat den vård som styrs av KD och som redan är hårt belastad.

Jag vänder mig till Ebba och uppmanar henne att ha förtröstan över framtiden för det finns säkert medborgare, men förhoppningsvis inga poliser, som kommer att ta henne på orden och bättra på skjutstatistiken.

Trots att detta bara är den senaste av många grodor från Ebba säger hennes partikamrater att de har fullt förtroende för henne. Men det är klart vad fan ska de säga? Varje antydan till något annat och de skapar nya Adaktusöner.