"Hur ska någon våga söka ett chefsjobb på ESEM?"

Insändare 7 september 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Hög chef slutar – saknar politikernas förtroende" publicerad den 31/8.
En hög chef på ESEM har tvingats att avgå på grunder som i huvudsak är baserade på konsulters bristande kompetens och en total ovilja av styrelsen att ställa upp på ett möte och lyssna på vederbörande. Jag förstår inte att folkvalda politiker kan/får agera på ett sådant sätt, att helt godtyckligt utan diskussion med den berörda bara ge ett besked att förtroende saknas. 

Att sen inte delge kommunens medborgare om varför förtroendet saknas gör att politikerföraktet växer ytterligare, ni sitter där som allsmäktiga ledare och gör vad som passar er. Ut med korten på bordet så slipper ni upprörda känslor från anställda och kommunens medborgare! 

Jag tycker det är synd att det inte är lika lätt att visa att den styrelsen saknar mitt förtroende, men de personerna sitter säkert på sin plats. De två (tre?) Senaste personerna på vd-posten har tvingats avgå och nu ger ni er in på chefer under, är inte det VD:ns jobb? Om ni rannsakar er själva borde ni komma fram till att det kanske är ni som inte jobbar på rätt sätt när ni anställer ”fel” personer på posten som VD? Vad som hade hänt i ett privat bolag vet inte jag, men jag misstänker att huvudägarna skulle granska styrelsen.

En kommunal chef sitter på en hal stol med en bolagsstyrelse över sig som: Har för höga krav på företaget? Inte tål att höra sanningen? Jag vet inte. 
Att be mig kontakta någon politiker i ämnet är inte rätt väg att gå, det är fler än jag som undrar. Jag undrar också, hur ska någon våga söka ett chefsjobb på ESEM nu? 


Ämnen du kan följa