Hur styrs Strängnäs kommun egentligen?

"Vi medborgare vill ha valuta för vår kommunalskatt", skriver Nils Ronquist.

"Vi medborgare vill ha valuta för vår kommunalskatt", skriver Nils Ronquist.

Foto: Anna Hübsch

Insändare2024-04-22 12:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur står det egentligen till med Strängnäs kommun? Nu senast var det skolan som kommunrevisorerna hade synpunkter på. Är kommunens olika styresledamöter okunniga om vad deras uppdrag handlar om? Kommunen får inte styras av något allmänt tyckande! Vår kommunalskatt skall användas med förnuft och inte låsas in i ett bankfack.

Var Moderaternas valkampanj bara löften utan värde? Var det att samla in pengar för framtida investeringar? Eller var det en yvig partipamflett med ett stort smörgåsbord av ord som valarbetarna försökte locka till sig röster med? Allt ordsvall som Moderaternas valarbetare lockade väljare med var tydligen bara valfläsk utan värde?

Strängnäs behöver politiker som inte möter framtiden med svansen mellan benen utan svansföringen skall visa upp lite stolthet. Politiker som anser att vi måste spara för framtiden skall nog ägna sig åt någon annan sysselsättning. Se till att vi får en dynamisk kommun och då får politiker inte ha som sin idol Joakim von Anka. Pengar skall göra nytta!

I en så här liten kommun behöver inte kommunstyrelsen ha synpunkter från alla tjänstemän för att eventuellt komma fram till ett beslut. Det räcker att kommundirektören är informerad om vad som beslutas i kommunstyrelsen. Han/hon kan dessutom vara ständig sekreterare vid kommunstyrelsens sammanträden.

Kommunen, med kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) i spetsen, får vakna upp. Vi medborgare vill ha valuta för vår kommunalskatt.