Hyllning till alla goda yrkesgrupper

Insändare 27 november 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk, vilka bra yrkesgrupper vi har, trots allt, i detta jäkla utskällda land.

Jag tänker först och främst på alla verkligt fina insatser som gjordes inom sjukvården i våras och som nu måste göras igen. Sjukvårdens yrkesgrupper förblir våra hjältar.

Därnäst är turen kommen till att hylla det svenska rättsväsendet, från poliser på gatan, till åklagare och domare i både tings- och hovrätter. 

Någon påstått att våra politiker inte ens förstått att landet drabbats av gängkriminalitet och samtidigt tillägger att vi har en poliskår som inte förmår göra sitt jobb. 

Som extra uselhet framhålls dessutom att kriminalvården inte ens kan ta hand om dem som dömts till fängelse, utan låter många fängelsedömda stå på kö.

Trots att politiker ”inte förstår och poliser misslyckas” fylls alltså häkten och fängelser i snabb takt. Tusen nya fängelseplatser har redan fyllts, kriminalvården måste gå upp i stabsläge och två nya fängelser ska byggas. 

Nu sitter mer än fyrahundra bovar i häkten i väntan på rättegång. Vid ett brett tillslag i november infångades hundra bovar när dessutom mängder av vapen, pengar och narkotika beslagtogs.

Tänk efter, rättsväsendets yrkesgrupper kanske inte är så usla som kritiker påstår, utan rent av är förtjänta av lite beröm. Jag ställer upp på att hylla sjukvårdens personal och de inom rättsväsendet.

Det finns några andra yrkesgrupper jag också sätter värde på. Till exempel journalister, lantbrukare som ger oss vår mat, chaufförer, trevlig personal i mataffären, de som jobbar inom räddningstjänsten, samt därutöver även natur- och djurvänner som bidrar till en positiv värld.

Ämnen du kan följa