Inför böter till de som struntar i restriktioner

Att totalt strunta i rekommendationer om att hålla avstånd och inte ha munskydd kan kosta människor livet. Skriver insändarskribenten.

Att totalt strunta i rekommendationer om att hålla avstånd och inte ha munskydd kan kosta människor livet. Skriver insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2021-03-04 05:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om jag glömmer tiden och bilen står 10 minuter över betald tid på parkeringsplats kan jag få böta 1100 kronor. Den förseelsen kräver inga människoliv – det hindrar inte ens trafik, ändå måste jag betala dyrt.

Att totalt strunta i rekommendationer om att hålla avstånd och inte ha munskydd kan kosta människor livet. Det gör definitivt livet tungt för läkare och sjukvårdare, ändå tycks det vara helt OK – inga böter!

Min 5-åriga sondotter som bor i USA måste ha munskydd i skolan, även på raster och gympa. Det bekymrar vare sig henne eller kompisarna. Skolan har bara haft ett enda fall av covid, en elev, men ingen annan blev smittad, säkerligen tack vare den strikta munskyddsbestämmelsen. Covid-smitta är till stor del luftburen.

Det verkar som de flesta svenskar inte bryr sig ett skvatt om Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och munskydd.

De som på det sättet sätter andras liv på spel borde få böter! 
Skärpning Sverige!