Inför söndagsöppet på stadsbiblioteket

Camilla Cederlöf och Tom Larsson (L)  vill att stadsbiblioteket i Eskilstuna håller öppet på söndagar.

Camilla Cederlöf och Tom Larsson (L) vill att stadsbiblioteket i Eskilstuna håller öppet på söndagar.

Foto: Hanna Oscarsson

Insändare2023-10-17 08:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är beklagligt att det idag inte går att besöka ett enda av Eskilstunas bibliotek under söndagar. Liberalerna i Eskilstuna har därför lämnat in ett förslag till fullmäktige om att stadsbiblioteket ska hålla öppet alla dagar i veckan. Vi anser att bibliotek är en viktig resurs för alla, särskilt för de som inte har tillgång till andra mötesplatser eller utbildningsmöjligheter. 

Genom att öppna upp stadsbiblioteket på söndagar så kan fler människor få tillgång till böcker, tidskrifter, internet och en mängd andra aktiviteter i en lugn och inspirerande miljö. I en tid där många familjer påverkas av ekonomiska åtstramningar så kan ett söndagsbesök på biblioteket även vara en rolig och bra aktivitet som inte medför några större kostnader. 

Med aktiviteter som läxhjälp, språkkurser och studiecirklar hjälper biblioteken människor att lära sig nya saker, förbättra sina kunskaper och utveckla sina kreativa förmågor. Genom att låta stadsbiblioteket hålla öppet på söndagar så bidrar vi till långsiktigt ökad fortbildning och med det, minskad arbetslöshet. 

Liberalerna är garanten för att biblioteken blir prioriterade i Eskilstuna. Vi hoppas nu att majoriteten röster igenom vårt förslag om att stadsbiblioteket ska vara öppet på söndagar. Det är synd och skam att så pass fina och viktiga lokaler inte har öppet veckans alla dagar 

Camilla Cederlöf (L)
Gruppledare

Tom Larsson (L)
Ersättare i kultur-och fritidsnämnden